Příprava na grilování

Na začátku jarních měsíců řada lidí na své zahradě opráší zazimovaný gril a zvolna zahájí grilovací sezonu. Najde se samozřejmě i mnoho takových, kteří si grilovací zálibu nenechají ujít ani během chladných měsíců během zimy. Kdo však griloval naposledy před nástupem mrazu, měl by nejprve věnovat trochu času údržbě grilu před novou sezonou. Očištěný a promazaný gril vám potom bude během léta dobře sloužit.


Pokud plánujete koupi nového grilu, na výběr máte mnoho možností. V první řadě si musíte promyslet, velikost grilu, četnost jeho používání a v neposlední řadě se zaměřit na kvalitu provedení. Kvalitní gril je investicí na dlouhou dobu. Keramický gril-pec využijete nejen na grilování, ale lze v něm upéct domácí chléb i pizzu. Grily z hobby marketů a supermarketů zcela jistě zaujmou zajímavou cenou, ale použitý materiál a preciznost provedení musí být někde vidět. Slabý plech na konstrukci, špatná stabilita nebo grilovací rošt z nekvalitního materiálu. Slabý plech v topeništi se rychle propálí a rošt s nekvalitní povrchovou úpravou snadno ve vlhku zreziví.


Kvalitní grily od prověřených výrobců nabízí precizní provedení a dlouholetou životnost. Na výběr jsou klasické grily na dřevěné uhlí, moderní keramické grily, plynové grily nebo co třeba zkusit kombinovaný gril s udírnou? Samotné grilování je především zábava, pro jeho usnadnění si vyberte celou řadu doplňků a příslušenství, které vám činnost zjednoduší a zpříjemní.